Ölmeny

Vårt stora

Ölsortiment

Vi serverar endast belgisk öl på Belgobaren Vasastan. Vi har ett gediget sortiment med många gästfat och flaskor som skiftar från säsong till säsong.

Dessa öl ingår i vårt ordinarie sortiment och vi ser till att alltid ha dessa öl hemma. Vi har totalt ca 75 sorters öl i kylarna.

Restaurang Belgobaren Moules & Beer i Stockholm - Musslor är vår specialitet
Öl: Tripel Karmeliet

Tripel Karmeliet

Typ: Tripel
Färg: Gyllengul
Alkoholhalt: 8,00%

Stor fruktig doft med ton av citrus, malt och humle och en antydan av vanilj. Fyllig och fruktig smak med viss sötma, inslag av knäck, citrus och honung. Lång eftersmak
med liten beska.

Öl: Westmalle Dubbel

Westmalle Dubbel

Typ: Dubbel
Färg: Mörkt rödbrun
Alkoholhalt: 7,00%

Det krämiga skummet har doft av Westmalles typiska maltkaraktär och lämnar ett vackert mönster i glaset. Smaken är fyllig och komplex, kryddig och fruktig, med en frisk och besk avslutning.

Öl: Westmalle Trippel

Westmalle Tripel

Typ: Tripel
Färg: Ljust guldgul
Alkoholhalt: 9,50%

Ett komplext öl med en fruktig doft och vackert nyanserad humlearom. Smaken är mild och krämig i munnen, med aromatiska och bittra frukttoner. Ett öl med mycket finess och elegans och en härligt lång avslutning.

Öl: Rochefort 8

Rochefort 8

Typ: Dubbel
Färg: Djupt karamellbrun
Alkoholhalt: 9,20%

Stor doft av fruktkaka, söt mörk choklad och stor maltkropp uppbackad av en värmande munkänsla.

Öl: Maredsous 6 Blond

Maredsous 6 Blond

Typ: Blond
Färg: Mellan bärnstens- och kopparfärgad
Alkoholhalt: 6,00%

Friskt fruktig doft med ton av citrus och gräs. Maltig smak med angenäm beska och elegant fruktighet. Lång aromatisk eftersmak med tydliga beska.

Öl: Maredsous 8 Bruin

Maredsous 8 Bruin

Typ: Bruin
Färg: Brun
Alkoholhalt: 8,00%

Stor aromatisk bärnd doft med ton av karamell och torkad frukt. Fyllig, maltgi och krämig smak med karaktär av rostad malt. Lång aromatisk eftersmak med bra beska och inslag av kola och choklad.

Öl: Maredsous 10 Tripel

Maredsous 10 Tripel

Typ: Tripel
Färg: Bärnstensfärgad
Alkoholhalt: 10,00%

Stor fruktig doft med ton av malt, jäst, citrus och aprikos. Stor fruktig smak med en angenäm syrlighet och aningen hetta. Lång aromatisk eftersmak med tydlig beska.

Öl: Lindemans Apple

Lindemans Apple

Typ: Fruktlambik
Färg: Gyllenfärgad
Alkoholhalt: 4,00%

Stor, frisk och fruktig äppeldoft med inslag av kanel. Söt och frisk smak med ölkänsla och tydlig karaktär av äppel och en antydan.

Öl: Timmermans Kriek

Timmermans Kriek

Typ: Fruktlambik
Färg: Röd
Alkoholhalt: 4,50%

Stor, fruktig körsbärsdoft. Medelfyllig, frisk smak med sötma och körsbärskaraktär men ändå typisk ölkänsla. Fruktig eftersmak med balaserande lätt beska.

Öl: Houblon Chouffe Dobbelen IPA Tripel

Houblon Chouffe Dobbelen IPA Tripel

Typ: Tripel
Färg: Guld
Alkoholhalt: 9,00%

Stor komplex doft med inslag av tropisk frukt och kryddor. Stor aromatisk smak med inslag av tropisk frukt och kryddor. Lång och komplex efterbesk.

Öl: La Chouffe Blonde

La Chouffe Blonde

Typ: Blond
Färg: Blond
Alkoholhalt: 9,00%

Stor maltig doft med komplex fruktighet och bakom liggande kryddig ton. Fyllig och fruktig smak med mild beska, smaken ger både ett krämigt och ett friskt intryck. Lång eftersmak med liten beska.

Öl: Mc Chouffe

Mc Chouffe

Typ: Bruin
Färg: Mörkt kopparbrun
Alkoholhalt: 8,00%

Söt och komplex doft. Fruktig, söt och kryddig smak med tydliga inslag av säd och jäst. Avslutas med en torr och kryddig eftersmak. Livligt kolsyrad.

Öl: Duvel

Duvel

Typ: Belgisk Ale
Färg: Ljust gyllengul
Alkoholhalt: 8,50%

Humlearomatisk och blommig doft. Mjuk och ljust maltig smak med inslag av jordiga ädelhumletoner, citrus, mynta och gräs. Robusta och kvardröjande humletoner.

Öl: Kwak

Kwak

Typ: Belgisk Ale
Färg: Bärnstensfärgad
Alkoholhalt: 8,00%

Stor aromatisk doft som för tanken till rågbröd med inslag av torkad aprikos och anis. Fyllig och fruktig smak med inslag av knäck och bra balanas mellan sötma och beska.

Öl: Steenbrugge Blond

Steenbrugge Blond

Typ: Blond
Färg: Blond
Alkoholhalt: 6,50%

Steenbrugge Blond har en varm fyllig smak med toner av fruktighet och subtila inslag av "Gruut"-blandningen.

Öl: Steenbrugge Dubbel Bruin

Steenbrugge Dubbel Bruin

Typ: Dubbel
Färg: Brun
Alkoholhalt: 6,50%

Steenbrugge Dubbel Bruin har en lite nötig smak av karamellmalt som övergår i en syrlig fruktig beska.

Öl: Lindemans Cuvee René

Lindemans Cuvée René

Typ: Gueuze
Färg: Gyllengul
Alkoholhalt: 5,00%

Lindemans Cuvée René är en gueuze med en cideraktig och vinös karaktär, kanske påminnande om en torr vermouth, men en mer komplex oh naturlig smak.

Öl: Liefmans Goudenband

Liefmans Goudenband

Typ: Oud Bruin
Färg: Kopparbrun
Alkoholhalt: 8,00%

Maltig, kryddig och estrig arom. Torr och komplex smak med karamellig maltighet och toner av nötter och russin.

Öl: Vedett Extra White

Vedett Extra White

Typ: Witbier
Färg: Disigt citrusgul
Alkoholhalt: 4,70%

Frisk och krispig doft och smak med inslag av apelsin och citron, avrundad av en torr, mild beska.

Öl: Vedett Extra Ordinary IPA

Vedett Extra Ordinary IPA

Typ: India Pale Ale
Färg: Disigt bärnstensorange
Alkoholhalt: 5,50%

Frisk doft tropisk frukt, citrus, blommor och gräs. Mjuk smak av karamellmalt tillsammans med toner av tropisk frukt och grapefrukt. Avrundad av en torr, medelhög beska.

Öl: Steenbrugge Wit

Steenbrugge Wit

Typ: Witbier
Färg: Gul
Alkoholhalt: 5,00%

Steenbrugge Wit är en veteöl med en härligt uppfriskande ton. Ölet har en fruktig smak med subtila toner av "Gruut"-blandningen med tyngdpunkten på koriander och Curaçao.

Öl: Steenbrugge Tripel

Steenbrugge Tripel

Typ: Tripel
Färg: Ljust guldgul
Alkoholhalt: 8,70%

Steenbrugge Tripel har en fyllig maltkaraktär och ett distinkt inslag av humle. Ölet är smakrikt med fruktiga jästtoner och det karaktäristiska inslaget av "Gruut"-blandningen.

Öl: Rodenbach

Rodenbach

Typ: Belgisk Ale
Färg: Rödbrun
Alkoholhalt: 5,20%

Rodenbach är en unik, mycket ursprungstypisk, flamländsk ale. Rodenbach består till 3/4 av olagrad öl och 1/4 som lagrats i två år på bryggeriets gigantiska ekfat. Resultatet är en sötsur öl med komplex fruktighet och en härligt uppfriskande ton.

Öl: Rodenbach Grand Cru

Rodenbach Grand Cru

Typ: Belgisk Ale
Färg: Brun
Alkoholhalt: 6,00%

Rodenbach Grand Cru består av 1/3 olagrad öl och 2/3 öl som lagrats i två år på bryggeriets gigantiska ekfat. Resultatet är en komplex öl med tydlig fatkaraktär och vinösa toner. Ölet har en lång eftersmak.

Öl: PALM Hop Select

PALM Hop Select

Typ: Belgisk Ale
Färg: Guld
Alkoholhalt: 6,00%

En komplex men samtidigt balanserad öl med distinkt humlekaraktär. Ölet humlas tre gånger under bryggningsprocessen med en avslutande torrhumling. Man använder humlesorten Hallertau Mittelfrüh som tas från bryggeriets egna humlefält. Sista jäsningen sker på flaskan.

Öl: Boon Framboise

Boon Framboise

Typ: Fruktlambik
Färg: Röd
Alkoholhalt: 5,00%

Framboise Boon är 100 % spontanjäst öl som är gjord av en blandning av ung och gammal lambic som lagrats på ekfat. Riktiga hallon tillsätts på slutet av lagringen, minst 300 gram per liter öl, vilket ger en frisk och fruktig smak. En torr komplex öl med arom av vanilj och trä. Hallonen ger den en krispig och delikat syra.

Öl: Oude Kriek Boon

Oude Kriek Boon

Typ: Fruktlambik
Färg: Mörkröd
Alkoholhalt: 6,50%

Oude Kriek Boon är fatlagrad och ung Lambic som tillsammans mognar på gamla ekfat. Här tillsätts ca 400 gram riktiga körsbär till den ett år gamla lambicen. Det skapar en andra jäsning på ekfaten. En tredje jäsning sker i flaskan. En öl med mycket frisk, nyanserad och fruktig smak med tydlig karaktär av mörka körsbär, inslag av hallon och kryddor.

Öl: Boon Kriek Mariage Parfait

Boon Kriek Mariage Parfait

Typ: Fruktlambik
Färg: Mörkröd
Alkoholhalt: 8,00%

Färgen är mörkt röd med ett fluffigt rosa skum. Arom och smak av körsbär, ek, mandel och kryddor. Till Krieken används 200-250 gram körsbär per liter. Genom blandning får ölet en fortsatt jäsning på flaskan eftersom att det finns jäst och jäsbart extrakt kvar i den yngre lambicen.

Öl: Boon Kriek

Boon Kriek

Typ: Fruktlambik
Färg: Röd
Alkoholhalt: 4,00%

Boon Kriek är 100 % spontanjäst öl som är gjord av en blandning av ung och gammal lambic som lagrats på ekfat. Riktiga körsbär tillsätts på slutet av lagringen, minst 400 gram per liter öl. Boon Kriek är en fräsch, sötsur skummande rödaktig öl med en autentisk smak av körsbär i bakgrunden.

Öl: Chimay Dorée Goud

Chimay Dorée Goud

Typ: Trappistöl
Färg: Gyllenfärgad
Alkoholhalt: 4,80%

Chimay Dorée Goud har en gyllene färg med smak av mogen frukt och citrus. Ölet har en balanserad beska med toner av humle och kryddighet. Ett smakrikt öl med stor karaktär.

Öl: Chimay Röd

Chimay Röd

Typ: Dubbel
Färg: Mörkröd
Alkoholhalt: 7,00%

Stor fruktig doft med toner av rostad malt, farinsocker och torkad frukt. Tät och krämig skumkrona. Mycket smakrik och fyllig med lång rostad aromatisk eftersmak. Markerad beska med fruktig syrlighet. Opastöriserad med jästfällning i flaskan.

Öl: Chimay Vit

Chimay Vit

Typ: Tripel
Färg: Gyllengul
Alkoholhalt: 8,00%

Ölet har en frisk och fruktig doft med nyanser av muscatrussin, citrus och humle. Krämig skumkrona. Smakrik och frisk med aromatisk humlekaraktär och balanserad beska. Opastöriserad med jästfällning i flaskan.

Öl: Boon Oude Geuze

Boon Oude Geuze

Typ: Gueuzelambik
Färg: Ljust guldgul
Alkoholhalt: 6,50%

Oude Geuze är en av klassikerna och har en väldigt frisk och kryddig doft med inslag av citrus, peppar, vanilj och cederträ. Smaken är komplex men balanserad med en lång, torr och intensiv eftersmak.

Öl: Boon Geuze Mariage Parfait

Boon Geuze Mariage Parfait

Typ: Gueuzelambik
Färg: Guld
Alkoholhalt: 8,00%

Geuze Mariage Parfiat är en blandning mellan lagrad (95 %) och en ung (5 %) lambic som bryggmästaren valt ut från de bästa ekfaten. Den lagras tills alkoholhalten når 8% istället för 6,5% som den vanliga Gueze. Resultatet är en len och fruktig öl som harmoniserar perfekt med fattonerna från lagringen. Inslag av vanilj, kryddnejlika och en balanserad syra.

Öl: Chimay Blå

Chimay Blå

Typ: Belgisk Ale
Färg: Brun
Alkoholhalt: 9,00%

Ölet har en stor rostad doft med inslag av farinsocker, malt och soja med en tät och krämig skumkrona. Mycket fyllig smak med rondör och finess. Inslag av knäck och medelstor beska. Opastöriserad med jästfällning i flaskan.